Besøk hos NB sekretariat for bibliotekutvikling 23.09.2011

Arne Gundersen, Nasjonalbiblioteket

Da prosjektmidlene til Bibarena var et faktum tok jeg umiddelbart kontakt med Sekretariat for biblioteksutvikling ved Nasjonalbiblioteket. Ettersom de sitter på mye kompetanse om bibliotek som læringsarena både nasjonalt og internasjonalt var det naturlig å ha et møte med dem såpass tidlig i prosjekt Bibarena. Arne Gundersen har lang fartstid innen bibliotek og har blant annet ansvar for Nordplus-prosjektet Rom for Dannelse. Jeg ble tatt godt i mot av Arne som fikk høre hva vi ønsker å oppnå med Prosjekt Bibarena. Deretter gikk vi inn i en bra samtale omkring hvilke andre prosjekter som ligner eller som Bibarena kan dra nytte av.

Blant prosjektene vi kom inn på var den britiske rapporten Increasing the Attractiveness of Libraries for Adult Learners, MLA 2005 som fokuserer veldig på å utvikle bibliotekene som læringsarena.Rom for Dannelse som i hovedsak dreier seg om samarbeid mellom bibliotek og studieforbundene. Bibliotekene i Nord-Troms og deres arbeid med å tilgjengeliggjøre arealene sine for innbyggerne er òg veldig spennende. Århus-prosjektet «Den Kompetente Borger der det virkelig er mye interessant å finne for Bibarena. Blant annet lanserer de et sett motivasjonsfaktorer for hvorfor man skal arbeide for å skape kompente borgere som virker som en veldig god ide å ta i bruk også for Bibarena. – Komme med motivasjonsfaktorer for hvorfor skal vi jobbe med en målestokk og lignende. Alle resultater fra Den Kompetente Borger finner du her. Danskene har dessuten også kjørt et prosjekt de har kalt «Ud af Boksen – Projekt om innovative partnerskaber» som kan gi folkebibliotekene gode innspill når det kommer til samarbeid og eventuelle partnerskap med læringsaktører. I Larvik er de fremdeles inne i prosjektperioden med sitt prosjekt «Den digitale borger» som sammen med prosjektet «Fortell meg!» også kan gi oss relevant bakgrunn for vårt arbeid med biblioteket som læringsarena.

Det var svært nyttig for meg å kunne sparre med sekretariat for biblioteksutvikling hos Nasjonalbiblioteket om prosjektet vårt. Jeg ser frem til å kunne holde Arne oppdatert på fremdriften!

Reklamer

One response to “Besøk hos NB sekretariat for bibliotekutvikling 23.09.2011

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: