Buskerud Measuring Model

Målestokken som er utarbeidet underveis i Bibarena er kalt Buskerud Measuring Model og er utarbeidet på en slik måte at den kan benyttes av en hvilken som helst virksomhet som ønsker å arbeide med å forbedre seg selv. Parallellt med at vi fokuserte på å forbedre de fire prosjektbibliotekene jobbet vi med mye med både å komponere de ulike trinnene i modellen, samt den grafiske fremstillingen av den. Det omfattende arbeidet som er lagt ned i å visualisere modellen har vist seg nyttig både når modellen skal forklares og når den skal benyttes av den enkelte virksomhet.

Under IFLA 2012s pre-konferanse «The Road to Information Literacy: Librarians as facilitators of learning» i Tampere ble modellen presentert av prosjektleder Petter von Krogh og Birgithe Schumann-Olsen fra Drammen bibliotek. Foredraget finner du her.

En norsk manual for bruk modellen vil ligge klar og ferdig trykt 20. september 2012, mens den engelske versjonen er klar til 10. oktober 2012. Manualene vil også bli publisert her på bloggen.

Alle de grafiske fremstillingene av modellen er samlet hos Buskerud fylkesbibliotek på Flickr. Alt materialet er lisensiert under en Creative Commons Attribution lisens og kan lastes ned som store jpg-filer fra Flickr.

Det grafiske materialet finner du på norsk her!

The graphics in English here!

Manual for Buskerud-modellen finner du her.

Petter von Krogh, prosjektleder for Bibarena

Reklamer

One response to “Buskerud Measuring Model

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: