Om prosjektet

Folkebibliotekene står overfor betydelige og økende utfordringer for å kunne yte tilfredsstillende tjenester til brukere som er i gang med grunn-, etter- eller videreutdanning på høyere nivå, og som benytter sitt lokale bibliotek til dette formålet.

For bedre å kunne møte behovene til denne (mangfoldige) brukergruppen vil Buskerud fylkesbibliotek undersøke hva ulike typer læring krever og hva folkebiblioteket kan tilby. Med utgangspunkt i Drammensbiblioteket (Fylkesbiblioteket i Buskerud, Drammen bibliotek og HiBu-biblioteket), og i samarbeid med Ringerike bibliotek, Kongsberg bibliotek og Ål bibliotek skal prosjektet bidra til en forbedret, kunnskapsbasert praksis. Gol bibliotek er også invitert med i prosjektgruppa for å sikre overføringsverdi mellom prosjekt Bibarena og et lignende prosjekt; Studierom Hallingdal. Drammensbiblioteket er et naturlig utgangspunkt, fordi det har et sterkt kompetansemiljø, og fordi det har et unikt samarbeid og oppdrag. Videre benyttes det av en stor del av fylkets befolkning og dermed vil spredningen av resultatene kunne bli mer effektiv.

Gjennom dialog med prosjektbibliotekene skal vi sørge for at det nødvendige erfaringsgrunnlaget ewr på plass før vi omsetter tanker til handling. -Vi ønsker at utbyttet det enkelte bibliotek får av dette prosjektet er mest mulig relevant og matnyttig for deres hverdag. Samtidig er det viktig med en viss standardisering

I 2010 vedtok fylkespolitikerne satsingen Prosjekt Livslang Læring i Buskerud. Det er gjennom tilskudd fra dette prosjektet at Buskerudbibliotekene som læringsarena er muliggjort. Det ble også utarbeidet en forprosjektsrapport med anbefalinger til hvordan Buskerud fylkeskommune burde gjennomføre en satsing på Livslang Læring. Disse anbefalingene er også viktige for Bibarena å forholde seg til.

Opprinnelig prosjektperiode for Buskerudbibliotekene som læringsarena:

01.09.2011 – 30.06.2012

NB! Ny sluttdato for prosjektet er 01.12.2012.

Arbeidet med utviklingen av målestokken tok så mye tid i de første fasene av prosjektet at vi valgte å utsette sluttdatoen for å gjennomføre prosjektet tilfredsstillende.

Prosjektansvarlig:

Fylkesbiblioteksjef Trond Minken, Buskerud fylkesbibliotek

Prosjektleder:

Petter von Krogh, Buskerud fylkesbibliotek

Prosjektbibliotek:

Drammensbiblioteket

Ringerike bibliotek

Kongsberg bibliotek

Ål bibliotek

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: